Hvad er en ellipse behandling?

Hvad er en ellipse behandling?

En permanent hårfjerning med ellipse behandling er en laserbehandling, hvor du opnår en permanent reducering af hårene på det ønskede område ved hjælp af et intensivt pulserende lys, kendt som IPL lasermetoden. Behandlingen fungerer ved at IPL’ens lys justeres til at matche pigmentet (melanin) i hårskaftet, hvor lyskilden trænger igennem hudens overflade og omdannes til varme, når håret absorberer lyset. Varmereaktionen i håret medfører at hårsækken destrueres, og således hæmmes hårets evne til at vokse. Da lyse hår ikke indeholder melanin, fungerer behandlingen derfor kun på mørke hår. På samme måde vil behandlingen også have størst effekt, jo lysere du er i huden. Dette er tilfældet da lyskilden rettet imod en mørkere hudtype vil påvirkes af pigmenten i huden, i stedet for 100 % at blive absorberet i hårsækken. Således kræver mørkere hudtyper ofte lidt flere behandlinger.

 

Hvordan får jeg de bedst mulige resultater?

For at få maksimal udnyttelse af ellipse-behandlingen, anbefales det, at du gennemsnitligt gennemgår et behandlingsforløb på 4-6 behandlinger med 4-8 ugers mellemrum/interval. Dette er tilfældet, da hår gennemgår 3 forskellige vækstfaser: vækstfasen, hvilefasen og afstødningsfasen. For at opnå varig hårreduktion er det vigtigt, at hårsækken befinder sig i vækstfasen, dog befinder alle hår sig ikke i samme fase på samme tid. Derfor varierer behandlingens resultater fra gang til gang, alt efter hvilken fase håret befinder sig i. Af samme grund kan det ikke garanteres at alle hår forsvinder med fuldstændig sikkerhed, men hårene vil uden tvivl reduceres med et betydeligt antal. Således er det nødvendigt med flere behandlinger for at opnå de bedst mulige resultater.

Hvordan fungerer ellipse behandlingen?

Ellipse behandlingen fungerer ved, at det område, der ønskes behandles, barberes som det første, så ingen hår er synlige. På den måde udnyttes IPL’ens lyskilde optimalt ved at lyset kan nå direkte ned til hårsækken, hvor den har en gavnlig effekt. Således er det vigtigt, at du ikke har plukket, voksbehandlet eller bleget hårene optil 2 uger før din første behandling, og heller ikke mens behandlingsperioden er i gang, da dette vil resultere i en forringet behandlingseffekt.

For at undgå risiko for fx forbrænding, er det ydermere afgørende du heller ikke har været eksponeret for sol eller solarium 4 uger før behandlingsforløbets start eller har anvendt selvbruner de sidste 2 uger før behandlingen.

Behandlingen påbegyndes således ved, at det ønskede område markeres med en rød tusch, efterfulgt af barberingen, hvorefter en gel påføres huden for at beskytte huden under behandlingsproceduren. Du bliver herefter tildelt nogle beskyttelsesbriller, for at undgå en generende eller skadelig effekt fra laserlyset. Dernæst indtastes dine detaljer i systemet, hvor Ellipse maskinen vil angive den mest optimale energiindstilling, der passer til dig. Herefter påbegyndes behandlingen med skud fra applikatoren ind til hele det ønskede behandlingsområde er dækket. Da vores vigtigste prioritering er din tryghed og sikkerhed, sørger vi konstant for du oplever mindst muligt ubehag ved behandlingen, uden at mindske din mulighed for et hurtigt og synligt resultat. Således kan energiindstillingen tilpasses undervejs for skuddene.

Efter behandlingen kan du opleve noget rødme og irritation ved huden som ofte aftager inden for få timer. Håret vil således blive afstødt af hårsækken inden for en periode på 1-3 uger efter behandlingen, mens nogle af dem allerede kan falde af efter et par dage. Du kan eventuelt fremme denne proces ved barbering eller eksfoliering af huden. Behandlingen gentages efter et interval på 4-8 uger eller når hårene er vendt tilbage igen.

De resultater, du opnår fra Ellipse-behandlingerne, er som følger:

  1. Mængden af hår reduceres
  2. Håret opnår en finere form
  3. Hårets pigmentering formindskes
  4. Hårene vil generelt vokse tilbage i mindre synlig form i behandlingsområdet

 

Før behandlingen

Det er vigtigt, at du følger de anbefalede retningslinjer, der er angivet nedenstående op til 30 dage før behandlingens start:

  • Det er ikke tilladt at tage sol
  • Det er ikke tilladt at anvende selvbruner
  • Det er ikke tilladt at vokse, plukke eller blege hårene fra behandlingsområdet
  • Det er ikke tilladt at gennemgå en elektrolyse behandling på behandlingsområdet
  • Det er ikke tilladt at benytte depilatory creme på behandlingsområdet

 

Efterbehandling

Efter Ellipse IPL-behandling kan du opleve, at det behandlede område kan føles lidt varmt, efterfulgt af eventuel irritation, rødme, lokal hævelse og mild ømhed. Disse symptomer kan opstå omgående efter behandlingen eller efter et par dage. Her kan Aloe Vera gel fungere som en lindring på symptomerne og kan anvendes lige efter behandlingen og de efterfølgende dage, anses det nødvendigt.

 

Eksempel på behandling

Før

Efter: